HIDEG ELŐÉTELEK:


Füstölt lazac ínyenc-mártásban1500.-
(mártás: alma, hagyma, kapros majonéz, torma és citrom; vaj és toast)
Görög paraszt saláta1050.-
(friss vegyes zöldséges, déli fűszerek, juhsajt, bacon szalonna, fokhagymás toast)
Tatárbeefsteak2200.-



MELEG ELŐÉTELEK:


Grillezett camembert1200.-
(mandulával hintve, szezámmagos almakarikával, rizs, áfonyamártás)
Királyrákfarok roston, salátaágyon2400.-
Trappista sajt rántva, rizzsel, tartármártással1100.-
Hortobágyi húsos palacsinta850.-
Libamáj érmék rózsaboros tokaji borban párolva, almaágyon1800.-
”Popeye” palacsinta900.-
(spenóttal és sajttal töltve, hollandi mártással, csőben sütve)



LEVESEK:


Salzburgi burgonyaleves500.-
(tejszín, gomba, bacon szalonna, pikáns fűszerek)
Erőleves – tojás sárgával400.-
Erőleves – reszelt sajttal400.-
Hideg görög gyümölcsleves tejszínhabbal450.-
Csülkös bableves tejfellel, csipetkével, topfban tálalva750.-
Fokhagyma krémleves cipóban tálalva500.-
Francia hagymaleves sajtos krutonkával450.-
”Degesz” húsleves cérnametélttel450.-
Húsleves daragaluskával 450.-
Húsleves májgombóckákkal450.-



KÍMÉLŐ ÉTELEK:


Vegetáriánus-tál zöldségágyon1250.-
(rántott sajt, karfiol párizsiasan, rántott gomba, petrezselymes burgonya)
Camembert rántva áfonyás rizzsel, gyümölcsökkel1200.-
Sajttál1400.-
(vegyes sajtok, friss zöldségek, alma, dió)
Feta sajt roston, salátaágyon1200.-
Baconos, kapros juhtúróval töltött gombafejek rántva, kapros tejföllel leöntve, rizzsel 1300.-
Toast ”Waldorf” módra, salátaágyon1100.-
(toast alap, roston sült gomba, sonka, spárga, hollandi mártás, parmezán csőben sütve)



SZÁRNYASOKBÓL KÉSZÜLT ÉTELEK:


Fitnesz-saláta – csirkével és gombával1400.-
(primőr zöldségek, hagymás, szójás dresszing, roston sült csirkefalatok, fűszeres gomba)
Fitnesz-saláta – sült pulykamellel, curry-mártással1450.-
(natúr zöldségek, hideg pulykamell szeletek, saláta dresszing)
Roston sütött libamáj érmék alma-sezlonyon, petrezselymes burgonya2200.-
Curries pulyka barackos rizzsel1300.-
(ananásszal és sonkával pirított pulykaszeletek curry-mártásban)
Gordon-bleu rizzsel és sültburgonyával1400.-
(sajttal és sonkával töltött pulykafilé)
Gyümölcsös pulykamell mandulás rizzsel és burgonyakrokettel1400.-
(natúr pulykamell, áfonyás-tejszínes, fűszerezett gyümölcsök melegen)
Pulykamell filé kapros, baconos juhtúróval töltve, burgonyapürével1400.-
”Vadász” pulykaérmék burgonyakrokettel1400.-
(csirkemáj és gomba burgundi-mártásban)
”Bakonyi” pulykacsíkok galuskával1200.-
Csirkemájjal töltött csirkecomb sütve, burgonyapürével1200.-
Rántott pulykamell sültburgonyával1200.-
”Teréz mama kedvence” rizzsel, sültburgonyával1400.-
(őszibarackkal, sajttal, gombával, almával töltött pulykafilé – párizsi bundában, gyümölccsel)
Curasso-s csirkemell joghurtos gyümölcssalátával, mandulás rizzsel1800.-
(ananászos curasso-öntet, rántott banán)
”Degesz” pulykafilé zöldséges rizzsel és pomdusez1900.-
(baconnel, libamájjal, póréhagymával és sajttal töltve)
”Hawaii” pulykafilé csőben sütve, burgonyapürével1600.-
(sonka, ananászkarika, reszelt sajt)
Vasalt csirkemell vajas-zöldségágyon, krokettel1500.-
”Sanghaji” pulykafilé áfonyamártással, curries rizzsel1500.-
(banánnal töltött pulykafilé és ananászos karika rántva)



SERTÉSBŐL KÉSZÜLT ÉTELEK:


Szűzérmék tejszínes-gombás burgundi-mártásban pácolva, petrezselymes burgonyával és párolt brokkolival körítve1600.-
”Betyár-batyu” héjában sült burgonyával1600.-
(házi kolbásszal, póréhagymával és uborkával töltve, roston sütve)
”Tix-mix” bordák csípős mártással, héjában sült burgonyával1400.-
Rántott borda sültburgonyával és rizzsel1300.-
Bolognai töltött borda spagettivel1500.-
Óvári sertésborda tócsnival1600.-
(sonka, pirított gomba, reszelt sajt csőben sütve)
”Degeszi borzas” kukoricás tócsnival1600.-
(foghagymás burgonya, tésztában sült bordák tejfellel és reszelt sajttal)
Magyaros szűzérmék1600.-
(natúr szűzérmék lecsóban átpárolva, karikára sült burgonyával)
Foghagymás cigánypecsenye, sültburgonyával1400.-
(hirtelen sült sertésborda, sült szalonnával)
”Cheff titka – csülök” pékné-módra1400.-
(bacon, pirított hagyma és sok-sok titok)
Brassói aprópecsenye1500.-
Sertésborda ”parasztosan”1400.-
(sült szalonna-, hagyma-és burgonyakockák fűszerekkel)
”Murat” bordák burgonyakrokettel1400.-
(pikáns-tárkonyos lében párolt sonkaszeletekkel)
Bolognai spagetti1300.-
”Milánói” sertésborda sült burgonyával1500.-
(pirított gomba, sonka, tejszín, foghagyma, oregánó, parmezán, ketchupos mártás)



MARHAHÚSBÓL KÉSZÜLT ÉTELEK:


”Madagaszkári” bélszín steak, baconba csomagolt spárgával, burgonyakrokettel2500.-
(zöldborsos mártás)
Bélszín „Budapest” módra, rizzsel és sültburgonyával2600.-
(paprika, paradicsom, gomba, zöldborsó, libamáj-ragu)
”Főnök kedvence” röszti burgonyával2600.-
(mustáros bélszínlángos bacon szalonnával, nyárson sütve, zöldborsos mártás, lyoni hagyma)
”Ínyenc” bélszín burgonyakrokettel2800.-
(libamájjal, sonkával, sajttal, póréhagymával töltve, burgundi-mártás)
”Amerikai grilltányér”1900.-
(rostonsült bélszín és pulykaérmék salátaágyon, sültburgonya, rokfort-öntet, bacon szalonnába csavart virslivel)
”Fiáker-gulyás” petrezselymes burgonyával1600.-
(borjúpörkölt vörösborban párolva, bacon szalonnával, sült virslivel, tükörtojással, csemege uborkával)
”Chilikon-karne” héjában sült burgonyával2500.-
(bélszín csíkok roston, kukorica, paprika, paradicsom, fűszeres bab, póréhagyma)
Fehérpecsenye snidling-mártásban, röszti burgonyával1700.-
Vadas-marha zsemlegombóccal1700.-
Borjúpaprikás sztrapacskával1800.-
”Sztroganoff” bélszín párolt rizzsel és burgonyakrokettel2600.-
(bélszín csíkok baconon és gombán megfuttatva, tejszín- és barnamártás, spárgás bacon, csemege uborka)
Bélszín-steak párolt zöldkörettel, pomdusezzel2400.-
Rokfortos bélszín- steak baconos spárgával, spagettivel2500.-
”Borjú-bécsi” sültburgonyával2100.-
”Monte Carlo-steak” párolt brokkolival és sültburgonyával2500.-
(sonka szelet, tükörtojás)
”Degesz”-tál két személyre3000.-
(májjal töltött csirkecomb, rántott pulykafilé, grill-bordák, rántott gombafejek, párolt rizs, sültburgonya)



ÉTELEK GYEREKEKNEK:


Rántott pulyka sültburgonyával (kis adag)850.-
Zöldborsó főzelék sült virslivel850.-
Sült virsli, sültburgonyával, ketchuppal850.-
Rántott sajt párolt rizzsel, tartár-mártással (kis adag)850.-
Bolognai spagetti (kis adag)850.-



HALÉTELEK:


Fitnesz saláta matjas-heringgel és pikáns mártással1700.-
(natúr salátaágy, hideg hering, tormás-ketchupos-konyakos majonéz)
Tengeri halfilé ”Degesz” módra, gombás rizzsel2000.-
(tenger gyümölcsei, póréhagyma, paradicsom, tejszínnel, fehérborban, oregánó, fokhagyma, rostonsült halfilé)
Királyrákfarok fokhagymás fehérborban párolva, házi csuszatésztával, pikáns mártásban2700.-
Folyami pisztráng roston, zöldkörettel és vajas-petrezselymes burgonyával2000.-
Fogasfilé ”Kárpáti” módon, petrezselymes burgonyával2200.-
(kapros-gombás rák-ragu tejszínnel)
Fogasfilé spárgával, csőben sütve, petrezselymes burgonyával2200.-
(spárga, hollandi-mártás, parmezán csőben sütve)
Tintahalkarikák ”Orly” módra, petrezselymes rizzsel, vinerget-mártással1700.-
Békacomb ”Orly” módra, gombás rizzsel, aurola-mártással2200.-
Békacomb rántva, vajas, petrezselymes burgonyával, capri-mártással2200.-
Tengeri halfilé rántva, sült burgonyával, tartát-mártással1600.-



SALÁTÁK:


Káposztás burgonyasaláta400.-
”Sopszka” saláta600.-
”Degesz” saláta700.-
(fejes saláta, pirított gomba, kígyóuborka, paradicsom, lilakáposzta, sárgarépa, kapros, joghurtos öntet)
Majonézes kukoricasaláta600.-
Kovászos uborka450.-
Fejes saláta450.-
Csemege uborka450.-
Paradicsomsaláta450.-
Uborkasaláta450.-
Káposztasaláta450.-
Csalamádé450.-
Ecetes almapaprika450.-



DESSZERTEK:


Fagylalttal töltött palacsinta csokoládémázzal és mandulával600.-
”Degesz” kehely700.-
(vegyes fagylalt, somlói galuska)
Gyümölcssaláta tejszínhabbal600.-
Somlói galuska550.-
Tiramisu kehelyben600.-
Fagylaltkehely650.-
Rántott banán csokoládé és vaníliaöntettel650.-
Gundel palacsinta700.-
Túrós palacsinta vaníliaöntettel650.-
Áfonyás-túrós palacsinta fahéjas hintéssel600.-
Ízes palacsinta300.-
Túrós csusza750.-





KEDVES VENDÉGÜNK!



Amennyiben étlapunkon nem találna igazán kedvére valót, úgy a rendelkezésünkre álló alapanyagokból azonnal elkészítjük mindazt, amit csak megkíván.


Hiszen a mi célunk csupán annyi, hogy Ön pirulás nélkül remekül érezze magát!



JÓ ÉTVÁGYAT kíván a DEGESZ CSÁRDA minden munkatársa!