HIDEG ELŐÉTELEK: | |
| Füstölt lazac ínyenc-mártásban | 2500.- |
| (mártás: alma, hagyma, kapros majonéz, torma és citrom; vaj és toast) | |
| Görög paraszt saláta | 1550.- |
| (friss vegyes zöldséges, déli fűszerek, juhsajt, bacon szalonna, fokhagymás toast) | |
| Tatárbeefsteak | 3200.- |
| |
| Grillezett camembert | 1700.- |
| (mandulával hintve, szezámmagos almakarikával, rizs, áfonyamártás) | |
| Királyrákfarok roston, salátaágyon | 2900.- |
| Trappista sajt rántva, rizzsel, tartármártással | 2100.- |
| Hortobágyi húsos palacsinta | 1850.- |
| Libamáj érmék rózsaboros tokaji borban párolva, almaágyon | 2800.- |
| ”Popeye” palacsinta | 1900.- |
| (spenóttal és sajttal töltve, hollandi mártással, csőben sütve) | |
| |
| Salzburgi burgonyaleves | 1000.- |
| (tejszín, gomba, bacon szalonna, pikáns fűszerek) | |
| Erőleves – tojás sárgával | 900.- |
| Erőleves – reszelt sajttal | 900.- |
| Hideg görög gyümölcsleves tejszínhabbal | 950.- |
| Csülkös bableves tejfellel, csipetkével, topfban tálalva | 1950.- |
| Fokhagyma krémleves cipóban tálalva | 1000.- |
| Francia hagymaleves sajtos krutonkával | 950.- |
| ”Degesz” húsleves cérnametélttel | 950.- |
| Húsleves daragaluskával | 950.- |
| Húsleves májgombóckákkal | 950.- |
| |
| Vegetáriánus-tál zöldségágyon | 2250.- |
| (rántott sajt, karfiol párizsiasan, rántott gomba, petrezselymes burgonya) | |
| Camembert rántva áfonyás rizzsel, gyümölcsökkel | 2200.- |
| Sajttál | 2400.- |
| (vegyes sajtok, friss zöldségek, alma, dió) | |
| Feta sajt roston, salátaágyon | 2200.- |
| Baconos, kapros juhtúróval töltött gombafejek rántva, kapros tejföllel leöntve, rizzsel | 2300.- |
| Toast ”Waldorf” módra, salátaágyon | 2100.- |
| (toast alap, roston sült gomba, sonka, spárga, hollandi mártás, parmezán csőben sütve) | |
| |
| Fitnesz-saláta – csirkével és gombával | 2400.- |
| (primőr zöldségek, hagymás, szójás dresszing, roston sült csirkefalatok, fűszeres gomba) | |
| Fitnesz-saláta – sült pulykamellel, curry-mártással | 2450.- |
| (natúr zöldségek, hideg pulykamell szeletek, saláta dresszing) | |
| Roston sütött libamáj érmék alma-sezlonyon, petrezselymes burgonya | 3200.- |
| Curries pulyka barackos rizzsel | 2300.- |
| (ananásszal és sonkával pirított pulykaszeletek curry-mártásban) | |
| Gordon-bleu rizzsel és sültburgonyával | 2400.- |
| (sajttal és sonkával töltött pulykafilé) | |
| Gyümölcsös pulykamell mandulás rizzsel és burgonyakrokettel | 2400.- |
| (natúr pulykamell, áfonyás-tejszínes, fűszerezett gyümölcsök melegen) | |
| Pulykamell filé kapros, baconos juhtúróval töltve, burgonyapürével | 2400.- |
| ”Vadász” pulykaérmék burgonyakrokettel | 2400.- |
| (csirkemáj és gomba burgundi-mártásban) | |
| ”Bakonyi” pulykacsíkok galuskával | 2200.- |
| Csirkemájjal töltött csirkecomb sütve, burgonyapürével | 2200.- |
| Rántott pulykamell sültburgonyával | 2200.- |
| ”Teréz mama kedvence” rizzsel, sültburgonyával | 2400.- |
| (őszibarackkal, sajttal, gombával, almával töltött pulykafilé – párizsi bundában, gyümölccsel) | |
| Curasso-s csirkemell joghurtos gyümölcssalátával, mandulás rizzsel | 2800.- |
| (ananászos curasso-öntet, rántott banán) | |
| ”Degesz” pulykafilé zöldséges rizzsel és pomdusez | 2900.- |
| (baconnel, libamájjal, póréhagymával és sajttal töltve) | |
| ”Hawaii” pulykafilé csőben sütve, burgonyapürével | 2600.- |
| (sonka, ananászkarika, reszelt sajt) | |
| Vasalt csirkemell vajas-zöldségágyon, krokettel | 2500.- |
| ”Sanghaji” pulykafilé áfonyamártással, curries rizzsel | 2500.- |
| (banánnal töltött pulykafilé és ananászos karika rántva) | |
| |
| Szűzérmék tejszínes-gombás burgundi-mártásban pácolva, petrezselymes burgonyával és párolt brokkolival körítve | 2600.- |
| ”Betyár-batyu” héjában sült burgonyával | 2600.- |
| (házi kolbásszal, póréhagymával és uborkával töltve, roston sütve) | |
| ”Tix-mix” bordák csípős mártással, héjában sült burgonyával | 2400.- |
| Rántott borda sültburgonyával és rizzsel | 2300.- |
| Bolognai töltött borda spagettivel | 2500.- |
| Óvári sertésborda tócsnival | 2600.- |
| (sonka, pirított gomba, reszelt sajt csőben sütve) | |
| ”Degeszi borzas” kukoricás tócsnival | 2600.- |
| (foghagymás burgonya, tésztában sült bordák tejfellel és reszelt sajttal) | |
| Magyaros szűzérmék | 2600.- |
| (natúr szűzérmék lecsóban átpárolva, karikára sült burgonyával) | |
| Foghagymás cigánypecsenye, sültburgonyával | 2400.- |
| (hirtelen sült sertésborda, sült szalonnával) | |
| ”Cheff titka – csülök” pékné-módra | 2400.- |
| (bacon, pirított hagyma és sok-sok titok) | |
| Brassói aprópecsenye | 2500.- |
| Sertésborda ”parasztosan” | 2400.- |
| (sült szalonna-, hagyma-és burgonyakockák fűszerekkel) | |
| ”Murat” bordák burgonyakrokettel | 2400.- |
| (pikáns-tárkonyos lében párolt sonkaszeletekkel) | |
| Bolognai spagetti | 2300.- |
| ”Milánói” sertésborda sült burgonyával | 2500.- |
| (pirított gomba, sonka, tejszín, foghagyma, oregánó, parmezán, ketchupos mártás) | |
| |
| ”Madagaszkári” bélszín steak, baconba csomagolt spárgával, burgonyakrokettel | 3500.- |
| (zöldborsos mártás) | |
| Bélszín „Budapest” módra, rizzsel és sültburgonyával | 3600.- |
| (paprika, paradicsom, gomba, zöldborsó, libamáj-ragu) | |
| ”Főnök kedvence” röszti burgonyával | 3600.- |
| (mustáros bélszínlángos bacon szalonnával, nyárson sütve, zöldborsos mártás, lyoni hagyma) | |
| ”Ínyenc” bélszín burgonyakrokettel | 3800.- |
| (libamájjal, sonkával, sajttal, póréhagymával töltve, burgundi-mártás) | |
| ”Amerikai grilltányér” | 2900.- |
| (rostonsült bélszín és pulykaérmék salátaágyon, sültburgonya, rokfort-öntet, bacon szalonnába csavart virslivel) | |
| ”Fiáker-gulyás” petrezselymes burgonyával | 2600.- |
| (borjúpörkölt vörösborban párolva, bacon szalonnával, sült virslivel, tükörtojással, csemege uborkával) | |
| ”Chilikon-karne” héjában sült burgonyával | 3500.- |
| (bélszín csíkok roston, kukorica, paprika, paradicsom, fűszeres bab, póréhagyma) | |
| Fehérpecsenye snidling-mártásban, röszti burgonyával | 2700.- |
| Vadas-marha zsemlegombóccal | 2700.- |
| Borjúpaprikás sztrapacskával | 2800.- |
| ”Sztroganoff” bélszín párolt rizzsel és burgonyakrokettel | 3600.- |
| (bélszín csíkok baconon és gombán megfuttatva, tejszín- és barnamártás, spárgás bacon, csemege uborka) | |
| Bélszín-steak párolt zöldkörettel, pomdusezzel | 3400.- |
| Rokfortos bélszín- steak baconos spárgával, spagettivel | 3500.- |
| ”Borjú-bécsi” sültburgonyával | 3100.- |
| ”Monte Carlo-steak” párolt brokkolival és sültburgonyával | 3500.- |
| (sonka szelet, tükörtojás) | |
| ”Degesz”-tál két személyre | 6000.- |
| (májjal töltött csirkecomb, rántott pulykafilé, grill-bordák, rántott gombafejek, párolt rizs, sültburgonya) | |
| |
| Rántott pulyka sültburgonyával (kis adag) | 1850.- |
| Zöldborsó főzelék sült virslivel | 1850.- |
| Sült virsli, sültburgonyával, ketchuppal | 1850.- |
| Rántott sajt párolt rizzsel, tartár-mártással (kis adag) | 1850.- |
| Bolognai spagetti (kis adag) | 1850.- |
| |
| Fitnesz saláta matjas-heringgel és pikáns mártással | 2700.- |
| (natúr salátaágy, hideg hering, tormás-ketchupos-konyakos majonéz) | |
| Tengeri halfilé ”Degesz” módra, gombás rizzsel | 3000.- |
| (tenger gyümölcsei, póréhagyma, paradicsom, tejszínnel, fehérborban, oregánó, fokhagyma, rostonsült halfilé) | |
| Királyrákfarok fokhagymás fehérborban párolva, házi csuszatésztával, pikáns mártásban | 2700.- |
| Folyami pisztráng roston, zöldkörettel és vajas-petrezselymes burgonyával | 2000.- |
| Fogasfilé ”Kárpáti” módon, petrezselymes burgonyával | 2200.- |
| (kapros-gombás rák-ragu tejszínnel) | |
| Fogasfilé spárgával, csőben sütve, petrezselymes burgonyával | 2200.- |
| (spárga, hollandi-mártás, parmezán csőben sütve) | |
| Tintahalkarikák ”Orly” módra, petrezselymes rizzsel, vinerget-mártással | 2700.- |
| Békacomb ”Orly” módra, gombás rizzsel, aurola-mártással | 2200.- |
| Békacomb rántva, vajas, petrezselymes burgonyával, capri-mártással | 2200.- |
| Tengeri halfilé rántva, sült burgonyával, tartát-mártással | 2600.- |
| |
| Káposztás burgonyasaláta | 900.- |
| ”Sopszka” saláta | 1600.- |
| ”Degesz” saláta | 1700.- |
| (fejes saláta, pirított gomba, kígyóuborka, paradicsom, lilakáposzta, sárgarépa, kapros, joghurtos öntet) | |
| Majonézes kukoricasaláta | 1600.- |
| Kovászos uborka | 950.- |
| Fejes saláta | 950.- |
| Csemege uborka | 950.- |
| Paradicsomsaláta | 950.- |
| Uborkasaláta | 950.- |
| Káposztasaláta | 950.- |
| Csalamádé | 950.- |
| Ecetes almapaprika | 950.- |
| |
| Fagylalttal töltött palacsinta csokoládémázzal és mandulával | 1600.- |
| ”Degesz” kehely | 1700.- |
| (vegyes fagylalt, somlói galuska) | |
| Gyümölcssaláta tejszínhabbal | 1600.- |
| Somlói galuska | 1550.- |
| Tiramisu kehelyben | 1600.- |
| Fagylaltkehely | 1650.- |
| Rántott banán csokoládé és vaníliaöntettel | 1650.- |
| Gundel palacsinta | 1700.- |
| Túrós palacsinta vaníliaöntettel | 1650.- |
| Áfonyás-túrós palacsinta fahéjas hintéssel | 1600.- |
| Ízes palacsinta | 1300.- |
| Túrós csusza | 1750.- |
KEDVES VENDÉGÜNK!
Amennyiben étlapunkon nem találna igazán kedvére valót, úgy a rendelkezésünkre álló alapanyagokból azonnal elkészítjük mindazt, amit csak megkíván.
Hiszen a mi célunk csupán annyi, hogy Ön pirulás nélkül remekül érezze magát!
JÓ ÉTVÁGYAT kíván a DEGESZ CSÁRDA minden munkatársa!