HIDEG ELŐÉTELEK: | |
Füstölt lazac ínyenc-mártásban | 2500.- |
(mártás: alma, hagyma, kapros majonéz, torma és citrom; vaj és toast) | |
Görög paraszt saláta | 1550.- |
(friss vegyes zöldséges, déli fűszerek, juhsajt, bacon szalonna, fokhagymás toast) | |
Tatárbeefsteak | 3200.- |
| |
Grillezett camembert | 1700.- |
(mandulával hintve, szezámmagos almakarikával, rizs, áfonyamártás) | |
Királyrákfarok roston, salátaágyon | 2900.- |
Trappista sajt rántva, rizzsel, tartármártással | 2100.- |
Hortobágyi húsos palacsinta | 1850.- |
Libamáj érmék rózsaboros tokaji borban párolva, almaágyon | 2800.- |
”Popeye” palacsinta | 1900.- |
(spenóttal és sajttal töltve, hollandi mártással, csőben sütve) | |
| |
Salzburgi burgonyaleves | 1000.- |
(tejszín, gomba, bacon szalonna, pikáns fűszerek) | |
Erőleves – tojás sárgával | 900.- |
Erőleves – reszelt sajttal | 900.- |
Hideg görög gyümölcsleves tejszínhabbal | 950.- |
Csülkös bableves tejfellel, csipetkével, topfban tálalva | 1250.- |
Fokhagyma krémleves cipóban tálalva | 1000.- |
Francia hagymaleves sajtos krutonkával | 950.- |
”Degesz” húsleves cérnametélttel | 950.- |
Húsleves daragaluskával | 950.- |
Húsleves májgombóckákkal | 950.- |
| |
Vegetáriánus-tál zöldségágyon | 2250.- |
(rántott sajt, karfiol párizsiasan, rántott gomba, petrezselymes burgonya) | |
Camembert rántva áfonyás rizzsel, gyümölcsökkel | 2200.- |
Sajttál | 2400.- |
(vegyes sajtok, friss zöldségek, alma, dió) | |
Feta sajt roston, salátaágyon | 2200.- |
Baconos, kapros juhtúróval töltött gombafejek rántva, kapros tejföllel leöntve, rizzsel | 2300.- |
Toast ”Waldorf” módra, salátaágyon | 2100.- |
(toast alap, roston sült gomba, sonka, spárga, hollandi mártás, parmezán csőben sütve) | |
| |
Fitnesz-saláta – csirkével és gombával | 2400.- |
(primőr zöldségek, hagymás, szójás dresszing, roston sült csirkefalatok, fűszeres gomba) | |
Fitnesz-saláta – sült pulykamellel, curry-mártással | 2450.- |
(natúr zöldségek, hideg pulykamell szeletek, saláta dresszing) | |
Roston sütött libamáj érmék alma-sezlonyon, petrezselymes burgonya | 3200.- |
Curries pulyka barackos rizzsel | 2300.- |
(ananásszal és sonkával pirított pulykaszeletek curry-mártásban) | |
Gordon-bleu rizzsel és sültburgonyával | 2400.- |
(sajttal és sonkával töltött pulykafilé) | |
Gyümölcsös pulykamell mandulás rizzsel és burgonyakrokettel | 2400.- |
(natúr pulykamell, áfonyás-tejszínes, fűszerezett gyümölcsök melegen) | |
Pulykamell filé kapros, baconos juhtúróval töltve, burgonyapürével | 2400.- |
”Vadász” pulykaérmék burgonyakrokettel | 2400.- |
(csirkemáj és gomba burgundi-mártásban) | |
”Bakonyi” pulykacsíkok galuskával | 2200.- |
Csirkemájjal töltött csirkecomb sütve, burgonyapürével | 2200.- |
Rántott pulykamell sültburgonyával | 2200.- |
”Teréz mama kedvence” rizzsel, sültburgonyával | 2400.- |
(őszibarackkal, sajttal, gombával, almával töltött pulykafilé – párizsi bundában, gyümölccsel) | |
Curasso-s csirkemell joghurtos gyümölcssalátával, mandulás rizzsel | 2800.- |
(ananászos curasso-öntet, rántott banán) | |
”Degesz” pulykafilé zöldséges rizzsel és pomdusez | 2900.- |
(baconnel, libamájjal, póréhagymával és sajttal töltve) | |
”Hawaii” pulykafilé csőben sütve, burgonyapürével | 2600.- |
(sonka, ananászkarika, reszelt sajt) | |
Vasalt csirkemell vajas-zöldségágyon, krokettel | 2500.- |
”Sanghaji” pulykafilé áfonyamártással, curries rizzsel | 2500.- |
(banánnal töltött pulykafilé és ananászos karika rántva) | |
| |
Szűzérmék tejszínes-gombás burgundi-mártásban pácolva, petrezselymes burgonyával és párolt brokkolival körítve | 2600.- |
”Betyár-batyu” héjában sült burgonyával | 2600.- |
(házi kolbásszal, póréhagymával és uborkával töltve, roston sütve) | |
”Tix-mix” bordák csípős mártással, héjában sült burgonyával | 2400.- |
Rántott borda sültburgonyával és rizzsel | 2300.- |
Bolognai töltött borda spagettivel | 2500.- |
Óvári sertésborda tócsnival | 2600.- |
(sonka, pirított gomba, reszelt sajt csőben sütve) | |
”Degeszi borzas” kukoricás tócsnival | 2600.- |
(foghagymás burgonya, tésztában sült bordák tejfellel és reszelt sajttal) | |
Magyaros szűzérmék | 2600.- |
(natúr szűzérmék lecsóban átpárolva, karikára sült burgonyával) | |
Foghagymás cigánypecsenye, sültburgonyával | 2400.- |
(hirtelen sült sertésborda, sült szalonnával) | |
”Cheff titka – csülök” pékné-módra | 2400.- |
(bacon, pirított hagyma és sok-sok titok) | |
Brassói aprópecsenye | 2500.- |
Sertésborda ”parasztosan” | 2400.- |
(sült szalonna-, hagyma-és burgonyakockák fűszerekkel) | |
”Murat” bordák burgonyakrokettel | 2400.- |
(pikáns-tárkonyos lében párolt sonkaszeletekkel) | |
Bolognai spagetti | 2300.- |
”Milánói” sertésborda sült burgonyával | 2500.- |
(pirított gomba, sonka, tejszín, foghagyma, oregánó, parmezán, ketchupos mártás) | |
| |
”Madagaszkári” bélszín steak, baconba csomagolt spárgával, burgonyakrokettel | 3500.- |
(zöldborsos mártás) | |
Bélszín „Budapest” módra, rizzsel és sültburgonyával | 3600.- |
(paprika, paradicsom, gomba, zöldborsó, libamáj-ragu) | |
”Főnök kedvence” röszti burgonyával | 3600.- |
(mustáros bélszínlángos bacon szalonnával, nyárson sütve, zöldborsos mártás, lyoni hagyma) | |
”Ínyenc” bélszín burgonyakrokettel | 3800.- |
(libamájjal, sonkával, sajttal, póréhagymával töltve, burgundi-mártás) | |
”Amerikai grilltányér” | 2900.- |
(rostonsült bélszín és pulykaérmék salátaágyon, sültburgonya, rokfort-öntet, bacon szalonnába csavart virslivel) | |
”Fiáker-gulyás” petrezselymes burgonyával | 2600.- |
(borjúpörkölt vörösborban párolva, bacon szalonnával, sült virslivel, tükörtojással, csemege uborkával) | |
”Chilikon-karne” héjában sült burgonyával | 3500.- |
(bélszín csíkok roston, kukorica, paprika, paradicsom, fűszeres bab, póréhagyma) | |
Fehérpecsenye snidling-mártásban, röszti burgonyával | 2700.- |
Vadas-marha zsemlegombóccal | 2700.- |
Borjúpaprikás sztrapacskával | 2800.- |
”Sztroganoff” bélszín párolt rizzsel és burgonyakrokettel | 3600.- |
(bélszín csíkok baconon és gombán megfuttatva, tejszín- és barnamártás, spárgás bacon, csemege uborka) | |
Bélszín-steak párolt zöldkörettel, pomdusezzel | 3400.- |
Rokfortos bélszín- steak baconos spárgával, spagettivel | 3500.- |
”Borjú-bécsi” sültburgonyával | 3100.- |
”Monte Carlo-steak” párolt brokkolival és sültburgonyával | 3500.- |
(sonka szelet, tükörtojás) | |
”Degesz”-tál két személyre | 6000.- |
(májjal töltött csirkecomb, rántott pulykafilé, grill-bordák, rántott gombafejek, párolt rizs, sültburgonya) | |
| |
Rántott pulyka sültburgonyával (kis adag) | 1850.- |
Zöldborsó főzelék sült virslivel | 1850.- |
Sült virsli, sültburgonyával, ketchuppal | 1850.- |
Rántott sajt párolt rizzsel, tartár-mártással (kis adag) | 1850.- |
Bolognai spagetti (kis adag) | 1850.- |
| |
Fitnesz saláta matjas-heringgel és pikáns mártással | 2700.- |
(natúr salátaágy, hideg hering, tormás-ketchupos-konyakos majonéz) | |
Tengeri halfilé ”Degesz” módra, gombás rizzsel | 3000.- |
(tenger gyümölcsei, póréhagyma, paradicsom, tejszínnel, fehérborban, oregánó, fokhagyma, rostonsült halfilé) | |
Királyrákfarok fokhagymás fehérborban párolva, házi csuszatésztával, pikáns mártásban | 2700.- |
Folyami pisztráng roston, zöldkörettel és vajas-petrezselymes burgonyával | 2000.- |
Fogasfilé ”Kárpáti” módon, petrezselymes burgonyával | 2200.- |
(kapros-gombás rák-ragu tejszínnel) | |
Fogasfilé spárgával, csőben sütve, petrezselymes burgonyával | 2200.- |
(spárga, hollandi-mártás, parmezán csőben sütve) | |
Tintahalkarikák ”Orly” módra, petrezselymes rizzsel, vinerget-mártással | 2700.- |
Békacomb ”Orly” módra, gombás rizzsel, aurola-mártással | 2200.- |
Békacomb rántva, vajas, petrezselymes burgonyával, capri-mártással | 2200.- |
Tengeri halfilé rántva, sült burgonyával, tartát-mártással | 2600.- |
| |
Káposztás burgonyasaláta | 900.- |
”Sopszka” saláta | 1600.- |
”Degesz” saláta | 1700.- |
(fejes saláta, pirított gomba, kígyóuborka, paradicsom, lilakáposzta, sárgarépa, kapros, joghurtos öntet) | |
Majonézes kukoricasaláta | 1600.- |
Kovászos uborka | 950.- |
Fejes saláta | 950.- |
Csemege uborka | 950.- |
Paradicsomsaláta | 950.- |
Uborkasaláta | 950.- |
Káposztasaláta | 950.- |
Csalamádé | 950.- |
Ecetes almapaprika | 950.- |
| |
Fagylalttal töltött palacsinta csokoládémázzal és mandulával | 1600.- |
”Degesz” kehely | 1700.- |
(vegyes fagylalt, somlói galuska) | |
Gyümölcssaláta tejszínhabbal | 1600.- |
Somlói galuska | 1550.- |
Tiramisu kehelyben | 1600.- |
Fagylaltkehely | 1650.- |
Rántott banán csokoládé és vaníliaöntettel | 1650.- |
Gundel palacsinta | 1700.- |
Túrós palacsinta vaníliaöntettel | 1650.- |
Áfonyás-túrós palacsinta fahéjas hintéssel | 1600.- |
Ízes palacsinta | 1300.- |
Túrós csusza | 1750.- |
KEDVES VENDÉGÜNK!
Amennyiben étlapunkon nem találna igazán kedvére valót, úgy a rendelkezésünkre álló alapanyagokból azonnal elkészítjük mindazt, amit csak megkíván.
Hiszen a mi célunk csupán annyi, hogy Ön pirulás nélkül remekül érezze magát!
JÓ ÉTVÁGYAT kíván a DEGESZ CSÁRDA minden munkatársa!